Галерија

Награде и признања УФУС-а у 2013. години

Београд, 18.12.2013. год.

Награду за филмско стваралаштво у 2013. години добио је Душан Јоксимовић за сниматељски рад на филму „Фалсификатор“.

Награде за целокупно стваралаштво и допринос српској кинематографији додељене су доајенима српског филма Срђану Карановићу и Предрагу Поповићу.

Удружење је доделило и Диплому, Божидару Зечевићу, за изузетан филмолошки допринос у области истраживања анимираног филма: „Бикић студио између Диониса и Сизифа“.

Награђенима су ова признања уручена на свечаности у Дворани Дома Синдиката, 18. децембра 2013. године.

Награде и признања УФУС-а у 2012. години
Београд, 18.12.2012. год.

Удружење филмских уметника Србије доделило је своје годишње награде и признања. Награду за филмско стваралаштво у 2012. години, равноправно деле, Милан Спасић, за сниматељски рад на филму “Кад сване дан” и Петар Марковић, за монтажу филма „Парада“.

Награда за целокупно стваралаштво и допринос српској кинематографији додељене су доајенима српског филма Николи Мајдаку и Зорану Симјановићу.

Удружење је доделило и Диплому Жарку Драгојевићу за изузетан допринос развоју српске филмолошке мисли и књигу есеја “Старе и нове покретне слике”.

Комисија за награде у саставу Мирослав Лекић, Милан Кнежевић, Димче Стојановски, Раде Владић, чланови, и Божидар Зечевић, председник, донела је једногласну одлуку.

Награде и признања УФУС-а у 2011. години

Београд, 15.12.2011. год.

Удружење филмских уметника Србије доделило је своје годишње награде и признања. Награда за филмско стваралаштво у 2011. години припала је Олегу Новковићу, редитељу, за режију филма „Бели, бели свет“.

Награда за целокупно стваралаштво и допринос српској кинематографији додељене су доајенима српског филма Влатку Гилићу и Гордану Михићу.

Удружење је доделило и диплому Гордани Давид за допринос примени и остваривању ауторских права у области филма.

Комисија за награде у саставу Мирослав Лекић, Милан Кнежевић, Димче Стојановски, Раде Владић, чланови, и Божидар Зечевић, председник, донела је једногласну одлуку.

Награђенима ће ова висока признања бити уручена на свечаности у Дворани Дома синдиката, 15. децембра 2011. године у 13 часова.

 

Translate »