Награде УФУС-а у 2021. години

Награде УФУС-а у 2021. години

Удружење филмских уметника Србије традиционално је, уз подршку Министарства културе и информисања, доделило престижне годишње награде за 2021. годину. Награда за целокупно стваралаштво и допринос српској кинематографији додељена је истакнутим филмским уметницима: Милану Јелићу, филмском редитељу и сценаристи, Радославу Владићу, главном сниматељу слике и Жарку Драгојевићу, филмском редитељу, сценаристи, есејисти и теоретичару филма.

Годишња награда за филмско стваралаштво у 2021. години у категорији дугометражног играног филма додељена је Слободану Пешићу за режију филма “Не играј на Енглезе“.

Годишња награда за филмско стваралаштво у 2021. години у категорији дугометражног документарног филма додељена је Слободану Иветићу за сценарио и режију филма “Крека: ловац на снове”.

Годишња награда за филмско стваралаштво у 2021. години у категорији анимираног филма додељена је Мирославу Јелићу за сценарио и режију филма “Старац и кутија”.

Меморијалну награду „Јован Аћин“ за филмско стваралаштво у 2021. години, добио је Марко Грба Сингх за сценарио и режију документарног филма “Рампарт”.

Диплома Удружења додељена је Лесковачком интернационалном фестивалу филмске режије – LIFFE за допринос афирмацији филма.

Комисија за награде је радила у саставу: Предраг Пега Поповић, филмски сниматељ, Вера Влајић, редитељ анимираног филма, Милан Кнежевић, филмски редитељ, Бранислав Милошевић, филмски редитељ и Божидар Зечевић, филмолог и историчар филма.

Награђенима ће признања бити уручена у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

Translate »