Најлепши балкон Града Београда

Најлепши балкон Града Београда

Балкон Удружења филмских уметника Србије и званично је најлепши балкон Града.

Удружење филмских уметника Србије је за свој балкон “који просто блиста на прометним Теразијама – лепа слика цвећа, на дар сваком пролазнику”, како се наводи, освојило Прву награду у оквиру “Акције за зеленији Београд”.

ЈКП “Зеленило-Београд”, јуче је и званично доделило захвалнице и награде победницима и учесницима традиционалне акције на завршној свечаности проглашења победника на Малом Калемегдану. Догађају су присуствовали градски функционери, представници ЈКП “Зеленило-Београд” и добитници награда.

Добитнике у осталим категоријама чине:

У категорији – НАЈЛЕПША ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА ОКО СТАМБЕНОГ ОБЈЕКТА, прво место је  освојила Стамбена заједница у улици Кнегиње Зорке 82, Врачар- Одлично уређена површина на којој све генерације могу да пронађу кутак за своје активности. Посебно се водило рачуна о садржајима за децу и младе, како би им се обезбедио простор да активно проводе своје слободно време уз спорт и дружење.

У категорији НАЈЛЕПША ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА УГОСТИТЕЉСКОГ ОБЈЕКТА прво место освојио је  Ресторан „Франш“, Општина Савски венац- Култни београдски ресторан брижљиво негује традицију једне од вероватно најлепше уређених башта ресторана у граду.

У категорији НАЈЛЕПША ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА ОКО ПОСЛОВНОГ ПРОСТОРА прво место освојио је  Energogroup d.o.o., Незнаног јунака бр. 7, Савски венац-Чиста форма, уредно одржавано зеленило и одличан одабир биљака су пример како треба да изгледа зеленило око пословних простора.

У категорији НАЈЛЕПШЕ УРЕЂЕНО ШКОЛСКО ДВОРИШТЕ прво место је освојила ОШ „Уједињене Нације“, Борова 8, Чукарица-Лепо уређено школско двориште са просторима за различите намене-спортским игралиштима, слободним површинама које су веома уредне и простором који је организован као летња учионица. Двориште садржи све што је потребно деци за боравак и активности на отвореном.

У категорији НАЈЛЕПШЕ УРЕЂЕНО ДВОРИШТЕ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ прво место освојио Вртић „Драгуљче”, у улици Ђурићева 3, Звездара- Одлично уређено двориште предшколске установе са великим простором за спорт и игру прилагођено деци употребом ведрих боја мобилијара и занимљивих материјала.

У категорији НАЈЛЕПША ОКУЋНИЦА прво место освојио је Жарко Паспаљ, Кнегиње Зорке 82, Врачар- Ова  башта која се налази у срцу града је пример како уз пуно воље и труда и у центру града може бити направљен одличан зелени простор за одмор и релаксацију.

СПЕЦИЈАЛНЕ НАГРАДЕ освојили су :

Надица Сувајџић- ВуковићУл. Косте Јовановића 54, Вождовац- За уређење приватног дворишта- Ово је права старинска градска башта препуна цвећа које се са пажњом негује. Простор није велики, али је препун цвећа.

Градски центар за социјални рад- Одељење Стари град- Господар Јевремова 17 а; За уређење простора испред центра- Награда за посебан труд запослених који, иако се баве захтевним послом, улажу напоре  да  корисницима и себи улепшају амбијент у којем бораве.

Циљ ове акције је развијање позитивног односа према зеленилу и цвећу код грађана, уз истовремену мотивацију да у позитивној конкуренцији, за избор најлепших простора унапреде стање свог непосредног окружења. Чињеница да је из године у годину, одзив грађана све већи показује да је циљ акције испуњен и да грађани својим односом према зеленилу теже да и сами допринесу квалитетнијем и лепшем животу у Београду.

Translate »